Recenzja z: Kalina Skóra, Samobójstwo w społeczności wczesnych Germanów, Łódź 2022 - Słupecki, Leszek P. (Archeologia Polski, 2024)
Recenzja z pracy wydanej przed dwoma laty, poświęconej problemowi samobójstwa w szeroko rozumianej kulturze antycznej, przede wszystkim w społeczności wczesnych Germanów. W badaniach wykorzystano wiele rozmaitych, dostępnych źródeł, zarówno pisanych, ikonograficznych, jak i archeologicznych. .