Opublikowane: 2020-08-03

Marcin Łukasz Majewski, Cech rzeźników piotrkowskich w XVI–XVIII wieku, Warszawa 2020 [notka]

Andrzej Klonder

Abstrakt

Recenzja z publikacji przedstawiającej działalność cechu zaopatrującego miasto w jeden z podstawowych produktów spożywczych — mięso, na podstawie akt cechowych z lat 1550–1823.

Słowa kluczowe:

cechy rzemieślnicze, rzeźnicy, akta cechowe

Inne teksty tego samego autora

<< < 1 2 3 4 5 6 > >> 

Pobierz pliki

Zasady cytowania

Klonder, A. (2020). Marcin Łukasz Majewski, Cech rzeźników piotrkowskich w XVI–XVIII wieku, Warszawa 2020 [notka]. Kwartalnik Historii Kultury Materialnej, 68(2), 253–254. Pobrano z https://journals.iaepan.pl/khkm/article/view/2391

Cited by / Share

Licencja

Creative Commons License

Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0 Międzynarodowe.


Ta strona używa pliki cookie dla prawidłowego działania, aby korzystać w pełni z portalu należy zaakceptować pliki cookie.