Opublikowane: 2018-01-01

Staropolskie przepisy kulinarne. Receptury rozproszone z XVI–XVIII w. Źródła rękopiśmienne, wyd. i oprac. Jarosław Dumanowski, Dorota Dias-Lewandowska, Marta Sikorska [omówienie]

Andrzej Klonder

Abstrakt

Omówienie wydawnictwa stanowącego ciąg dalszy edycję receptur kulinarnych odkrywanych w drukach poświęconych w głównej mierze tematom innym niż kulinaria oraz w rękopisach z doby staropolskiej.

Słowa kluczowe:

konsumpcja, inwentarze, przepisy kulinarne

Inne teksty tego samego autora

1 2 3 4 5 6 > >> 

Pobierz pliki

Zasady cytowania

Klonder, A. (2018). Staropolskie przepisy kulinarne. Receptury rozproszone z XVI–XVIII w. Źródła rękopiśmienne, wyd. i oprac. Jarosław Dumanowski, Dorota Dias-Lewandowska, Marta Sikorska [omówienie]. Kwartalnik Historii Kultury Materialnej, 66(2), 247–248. Pobrano z https://journals.iaepan.pl/khkm/article/view/1012

Cited by / Share

Ta strona używa pliki cookie dla prawidłowego działania, aby korzystać w pełni z portalu należy zaakceptować pliki cookie.