Staropolskie przepisy kulinarne. Receptury rozproszone z XVI–XVIII w. Źródła rękopiśmienne, wyd. i oprac. Jarosław Dumanowski, Dorota Dias-Lewandowska, Marta Sikorska [omówienie]
Słowa kluczowe:
konsumpcja, inwentarze, przepisy kulinarneAbstrakt
Omówienie wydawnictwa stanowącego ciąg dalszy edycję receptur kulinarnych odkrywanych w drukach poświęconych w głównej mierze tematom innym niż kulinaria oraz w rękopisach z doby staropolskiej.
Pobrania
Download data is not yet available.
Bibliografia
Brak
Pobrania
Opublikowane
2018-01-01
Jak cytować
Klonder, A. (2018). Staropolskie przepisy kulinarne. Receptury rozproszone z XVI–XVIII w. Źródła rękopiśmienne, wyd. i oprac. Jarosław Dumanowski, Dorota Dias-Lewandowska, Marta Sikorska [omówienie]. Kwartalnik Historii Kultury Materialnej, 66(2), 247–248. Pobrano z https://journals.iaepan.pl/khkm/article/view/1012
Numer
Dział
Sprawozdania i zapiski
Licencja
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa – Użycie niekomercyjne – Bez utworów zależnych 4.0 Międzynarodowe.