Staropolskie przepisy kulinarne. Receptury rozproszone z XVI–XVIII w. Źródła rękopiśmienne, wyd. i oprac. Jarosław Dumanowski, Dorota Dias-Lewandowska, Marta Sikorska [omówienie]

Autor

  • Andrzej Klonder Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk, Al. Solidarności 105, 00-140 Warszawa

Słowa kluczowe:

konsumpcja, inwentarze, przepisy kulinarne

Abstrakt

Omówienie wydawnictwa stanowącego ciąg dalszy edycję receptur kulinarnych odkrywanych w drukach poświęconych w głównej mierze tematom innym niż kulinaria oraz w rękopisach z doby staropolskiej.

Pobrania

Download data is not yet available.

Bibliografia

Brak

Pobrania

Opublikowane

2018-01-01

Jak cytować

Klonder, A. (2018). Staropolskie przepisy kulinarne. Receptury rozproszone z XVI–XVIII w. Źródła rękopiśmienne, wyd. i oprac. Jarosław Dumanowski, Dorota Dias-Lewandowska, Marta Sikorska [omówienie]. Kwartalnik Historii Kultury Materialnej, 66(2), 247–248. Pobrano z https://journals.iaepan.pl/khkm/article/view/1012

Numer

Dział

Sprawozdania i zapiski

Inne teksty tego samego autora

1 2 3 4 5 > >>