Opublikowane: 2017-01-01

Staropolskie przepisy kulinarne. Receptury rozproszone z XVI-XVIII w. Źródła drukowane, wyd. i oprac. J. Dumanowski, D. Dias-Lewandowska, M. Sikorska [recenzja]

Andrzej Klonder

Abstrakt

Recenzja z publikacji zawierającej edycję licznych przepisów kulinarnych rozproszonych w różnych źródłach z epoki nowożytnej. 

Słowa kluczowe:

historia kultury materialnej, kulinaria, przepisy, receptury

Inne teksty tego samego autora

<< < 1 2 3 4 5 6 > >> 

Pobierz pliki

Zasady cytowania

Klonder, A. (2017). Staropolskie przepisy kulinarne. Receptury rozproszone z XVI-XVIII w. Źródła drukowane, wyd. i oprac. J. Dumanowski, D. Dias-Lewandowska, M. Sikorska [recenzja]. Kwartalnik Historii Kultury Materialnej, 65(1), 106–108. Pobrano z https://journals.iaepan.pl/khkm/article/view/942

Cited by / Share

Ta strona używa pliki cookie dla prawidłowego działania, aby korzystać w pełni z portalu należy zaakceptować pliki cookie.