Marcin Łukasz Majewski, Cech rzeźników piotrkowskich w XVI–XVIII wieku, Warszawa 2020 [notka]

Słowa kluczowe: cechy rzemieślnicze, rzeźnicy, akta cechowe

Abstrakt

Recenzja z publikacji przedstawiającej działalność cechu zaopatrującego miasto w jeden z podstawowych produktów spożywczych — mięso, na podstawie akt cechowych z lat 1550–1823.

Pobrania

Dane pobrania nie są jeszcze dostepne

Bibliografia

Majewski Marcin Łukasz. 2017. Węgrzy, Szkoci i Ormianie. Studia nad składem etnicznym miesz-kańców Piotrkowa przyjętych do prawa miejskiego w okresie staropolskim, Warszawa.

Majewski Marcin Łukasz, 2019. Piwowarstwo miejskie w Piotrkowie w XVI–XVIII wieku, Warszawa.

Opublikowane
2020-08-03
Jak cytować
Klonder, A. (2020). Marcin Łukasz Majewski, Cech rzeźników piotrkowskich w XVI–XVIII wieku, Warszawa 2020 [notka]. Kwartalnik Historii Kultury Materialnej, 68(2), 253-254. Pobrano z http://journals.iaepan.pl/khkm/article/view/2391
Dział
Sprawozdania i zapiski

Inne teksty tego samego autora