Marcin Łukasz Majewski, Cech rzeźników piotrkowskich w XVI–XVIII wieku, Warszawa 2020 [note]

Authors

Keywords:

craft guilds, butchers, guild files

Abstract

Recenzja z publikacji przedstawiającej działalność cechu zaopatrującego miasto w jeden z podstawowych produktów spożywczych — mięso, na podstawie akt cechowych z lat 1550–1823.

Downloads

Download data is not yet available.

References

Majewski Marcin Łukasz. 2017. Węgrzy, Szkoci i Ormianie. Studia nad składem etnicznym miesz-kańców Piotrkowa przyjętych do prawa miejskiego w okresie staropolskim, Warszawa.

Majewski Marcin Łukasz, 2019. Piwowarstwo miejskie w Piotrkowie w XVI–XVIII wieku, Warszawa.

Published

2020-08-03

How to Cite

Klonder, A. (2020). Marcin Łukasz Majewski, Cech rzeźników piotrkowskich w XVI–XVIII wieku, Warszawa 2020 [note]. Kwartalnik Historii Kultury Materialnej, 68(2), 253–254. Retrieved from https://journals.iaepan.pl/khkm/article/view/2391

Issue

Section

Reports and Notes