Staropolskie przepisy kulinarne. Receptury rozproszone z XVI-XVIII w. Źródła drukowane, wyd. i oprac. J. Dumanowski, D. Dias-Lewandowska, M. Sikorska [recenzja]

Autor

  • Andrzej Klonder Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk, Al. Solidarności 105, 00-140 Warszawa

Słowa kluczowe:

historia kultury materialnej, kulinaria, przepisy, receptury

Abstrakt

Recenzja z publikacji zawierającej edycję licznych przepisów kulinarnych rozproszonych w różnych źródłach z epoki nowożytnej. 

Pobrania

Download data is not yet available.

Bibliografia

Brak

Pobrania

Opublikowane

2017-01-01

Jak cytować

Klonder, A. (2017). Staropolskie przepisy kulinarne. Receptury rozproszone z XVI-XVIII w. Źródła drukowane, wyd. i oprac. J. Dumanowski, D. Dias-Lewandowska, M. Sikorska [recenzja]. Kwartalnik Historii Kultury Materialnej, 65(1), 106–108. Pobrano z https://journals.iaepan.pl/khkm/article/view/942

Numer

Dział

Artykuły recenzyjne i recenzje