Marcin Łukasz Majewski, Cech rzeźników piotrkowskich w XVI–XVIII wieku, Warszawa 2020 [notka]
Słowa kluczowe:
cechy rzemieślnicze, rzeźnicy, akta cechowe
Abstrakt
Recenzja z publikacji przedstawiającej działalność cechu zaopatrującego miasto w jeden z podstawowych produktów spożywczych — mięso, na podstawie akt cechowych z lat 1550–1823.
Pobrania
Dane pobrania nie są jeszcze dostepne
Bibliografia
Majewski Marcin Łukasz. 2017. Węgrzy, Szkoci i Ormianie. Studia nad składem etnicznym miesz-kańców Piotrkowa przyjętych do prawa miejskiego w okresie staropolskim, Warszawa.
Majewski Marcin Łukasz, 2019. Piwowarstwo miejskie w Piotrkowie w XVI–XVIII wieku, Warszawa.
Opublikowane
2020-08-03
Jak cytować
Klonder, A. (2020). Marcin Łukasz Majewski, Cech rzeźników piotrkowskich w XVI–XVIII wieku, Warszawa 2020 [notka]. Kwartalnik Historii Kultury Materialnej, 68(2), 253-254. Pobrano z https://journals.iaepan.pl/khkm/article/view/2391
Numer
Dział
Sprawozdania i zapiski

Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0 Międzynarodowe.